Monteur service- en onderhoud installaties en systemen

Beroepsbeschrijving

Je bent monteur service- en onderhoud installaties en systemen en werkt in één of meer van de volgende gebieden: installatietechniek woningen, machine- of apparatenbouw, werktuigbouwkunde. Je werkt bij de storingsdienst of onderhoudsafdeling van productie-, installatie- en servicebedrijven. Jou taken zijn onder andere: onderhoud plegen, reparaties uitvoeren, technische aanpassingen uitvoeren, inspecties doen. Ook regelmatig compleet nieuwe installaties bouwen. Het is zeer afwisselend werk.

Iets voor mij?

Plezier hebben in het werken met je hoofd en je handen. Niet willen stilzitten maar continue bezig willen zijn. Zelfstandig werken, zorgvuldig zijn en op veiligheid letten is heel belangrijk. Vaak werk je ook met meerdere mensen in een team.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding volg je het praktijk- en theorielessen, voor een groot gedeelte binnen de school. Alle werkzaamheden op school zijn service en onderhoud, gericht op werktuigbouwkunde en ook een gedeelte elektrotechniek. Daarnaast ga je ook een aantal periodes op stage bij een erkend leerbedrijf.

Opleidingsduur

De duur van de opleiding is 2 jaar. Bepaalde vooropleidingen bieden mogelijkheden tot maatwerk.

Vervolgopleidingen

Doorstromen naar een niveau-3 of niveau-4 opleiding.

Kosten opleiding

Indien je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder bent ben je lesgeldplichtig. Het wettelijk lesgeld voor schooljaar 2018-2019 bedraagt € 1155,00.

Kosten lesmiddelen

Naast de boeken zijn beschermende kleding en schoenen, veiligheidsbril en meetgereedschap noodzakelijk. Een laptop is verplicht. Boeken en licenties circa €800,- voor het eerste leerjaar (exclusief een laptop).

Aanmelden voor een doe-dag of meeloopdag?

Wil je de opleiding beter leren kennen, meld je dan aan voor een doe-dagdeel (middag of ochtend) of meeloopdag. Stuur een mail naar dhr. R. van Oerle: r.vanoerle@Leeuwenborgh.nl of J.schoonbroodt@Leeuwenborgh.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging. Geef aan of je interesse hebt voor een meeloopdag of doedag.

Leerweg: BOL

Niveau: 2

Crebo: 25308

Locatie: Maastricht

Toelatingseisen

  • Diploma basisberoepsgerichte leerweg;
  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
  • Overgangsbewijs naar 3 naar 4 havo;
  • Een mbo-diploma van een verwante opleiding op een lager niveau.

Voor de meeste opleidingen is het wenselijk dat je wiskunde, natuurkunde en/of scheikunde in je pakket hebt.