Monteur elektrotechnische installaties

Het beroep

Als monteur elektrotechnische installaties ga je aan de slag bij installatiebedrijven die zich met name bezighouden met het aanleggen en wijzigen van elektrische installaties bij bedrijven en particulieren. Vaak op verschillende locaties. Je zal als monteur elektrotechnische installaties veelal samenwerken met collega’s. Verder zal je als monteur elektrotechnische installaties er voor zorgen dat alle werkzaamheden zo worden verricht dat de klanten tevreden zullen zijn.

Waar kun je gaan werken

Als Monteur elektrotechnische installaties leg je lichtinstalaties aan bij bedrijven en/of particulieren. De vraag naar vakbekwame elektrotechnici wordt, gezien de ontwikkeling in de branche, steeds groter. Dit heeft er mede mee te maken dat de elektrotechnische branche zich steeds sneller ontwikkeld.

Iets voor mij?

Heb je affiniteit voor Techniek. Hou je van een praktijkgerichte opleiding en contacten met klanten. Dan is de opleiding monteur elektrotechnische installaties echt iets voor jou.

De opleiding


Inhoud van de opleiding

In de opleiding monteur elektrotechnische installaties ontwikkel je naast technische vaardigheden ook kennis op het gebied van middelen en materialen. De opleiding monteur elektrotechnische installaties is een praktijkgerichte opleiding. Dit betekent dat de gehele opleiding in het teken staat van Techniek. Tijdens deze opleiding ben je dan ook veel met je handen bezig. Dus echt vak gericht.

Welke vakken krijg je

Om je optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt, volg je vakken zoals praktijk, meetpracticum, vakkennis tekenen, vakkennis, VCA.

Hoe is de opleiding opgebouwd

Leerjaar 1 bestaat uit basisvakken in de Elektrotechniek. De focus ligt hier dan ook op het aanleggen van huisinstallaties. Het tweede leerjaar staat in het teken van het aanleggen van kabelinstallatie en motorbesturingen.

Afronding

Opleidingsduur: 2 jaar.

De opleiding wordt afgerond met een landelijk erkend mbo-diploma.

Stage

Gedurende de opleiding loop je ieder jaar stage bij verschillende bedrijven. Jaarlijks circa 250 stage-uren.

In het kort


Studiemiddelen

Boeken ca €594,- gehele opleiding. Een laptop is verplicht.

Naast de boeken zijn beschermende kleding en schoenen, veiligheidsbril en meetgereedschap noodzakelijk.

Kosten van de opleiding

Indien je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder bent ben je lesgeldplichtig. Het wettelijk lesgeld voor schooljaar 2018-2019 bedraagt €1.155,00.

Aanmelden voor een doe-middag?

Wil je de opleiding beter leren kennen, meld je dan aan voor een doe-middag. Stuur een mail naar dhr. G. Grassi: g.grassi@leeuwenborgh.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging.


Leerweg: BOL

Niveau: 2

Crebo: 25333

Locatie: Maastricht

  • Diploma basisberoepsgerichte leerweg;
  • Vooropleiding vmbo basisgericht;
  • Een mbo-diploma van een verwante opleiding op een lager niveau.

Voor deze opleiding is het wenselijk dat je wiskunde, natuurkunde en/of scheikunde lessen hebt gevolgd.