Monteur elektrotechnische installaties

Beroepsbeschrijving

De monteur elektrotechnische installaties installeert elektrotechnische installaties en onderdelen hiervan. Als monteur zorg je voor het installeren, controleren en repareren van de installatie.
Ook zorg je voor het instellen en inregelen van de apparatuur. Het is technische en nauwkeurig werk dat meestal bij klanten thuis plaats vindt. Door de prestaties ben je een ambassadeur van je bedrijf en weet je klanten aan het bedrijf te koppelen. Als monteur kun je goed samenwerken en ben je klantbewust, hebt aandacht voor kwaliteit.
Elektrotechnische installaties zijn bijvoorbeeld datanetwerken, telefoon- en beveiligingssystemen voor thuis, op het werk of voor onderweg, of ook verkeerslichten. Indien deze systemen niet goed zijn afgesteld of ingeregeld dan gaat er veel mis.

Iets voor mij?
Je hebt natuurlijk aanleg voor techniek. Je werkt nauwkeurig en bent alert op fouten. Je werkt samen of alleen. Doordat je goed om kunt gaan met mensen ben je dienstverlenend en klantgericht bezig. Je durft initiatief te nemen en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

Opleidingsinhoud

Je leert samenwerken en overleggen, vakdeskundigheid toepassen, materialen en middelen inzetten, plannen en organiseren, Op de behoeften en verwachtingenvan de "klant' richten, kwaliteit leveren, instructies en procedures opvolgen.

Tijdens de opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte binnen de school. Daarnaast zijn er ook periodes dat je op stage gaat bij een erkend leerbedrijf.

Opleidingsduur

De duur van de opleiding is 2 jaar.

Vervolgopleidingen

Na de opleiding monteur elektrotechnische installaties niveau 2 is het mogelijk om door te leren in de 1e monteur elektrotechnische installaties niveau 3.

Kosten opleiding

Het wettelijk cursusgeld (BBL, niveau 2) voor schooljaar 2017-2018 bedraagt € 240,00.

Kosten lesmiddelen

Naast de boeken zijn beschermende kleding en schoenen, veiligheidsbril en meetgereedschap noodzakelijk. Een laptop is verplicht.
Boeken en licenties ca. €1000,- voor het eerste leerjaar (exclusief een laptop).

Aanmelden voor een doe-middag?

Wil je de opleiding beter leren kennen, meld je dan aan voor een doe-middag. Stuur een mail naar dhr. G. Grassi: g.grassi@leeuwenborgh.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging.


Leerweg: BBL

Niveau: 2

Crebo: 25333

Locatie: Maastricht

  • Diploma basisberoepsgerichte leerweg;
  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
  • Overgangsbewijs naar 3 naar 4 havo;
  • Een mbo-diploma van een verwante opleiding op een lager niveau.

Voor deze opleiding is het wenselijk dat je wiskunde, natuurkunde en/of scheikunde lessen hebt gevolgd.