Mediavormgever

Beroepsbeschrijving

Als mediavormgever vertaal je een commerciële of informatieve boodschap naar een aantrekkelijk communicatiemiddel. Iedere klant, iedere opdracht en ieder middel is anders. Dus er wordt steeds een nieuwe, creatieve oplossing van je verwacht. Of het nu gaat om het ontwerpen van een folder, website, verpakking, reclamefilmpje of interactieve PDF presentatie; dat is voor jou als mediavormgever geen enkel probleem. Sterker nog, het is telkens een nieuwe uitdaging. Dat maakt ook dat het vak nooit gaat vervelen!

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding leer je alles over zien, vorm en kleur, en hoe je dit vertaalt naar een signaal voor het bewuste of onderbewuste. Je leert hoe je een communicatie-uiting ontwerpt die de boodschap maximaal ondersteunt.

Dit doe je door theoretisch, maar vooral ook praktisch aan de slag te gaan. De theorie is altijd gekoppeld aan praktijkopdrachten, waarbij je naarmate de opleiding vordert steeds meer met en in de praktijk bezig zult zijn. Je krijgt les in typografie (over lettervormen en pagina-indeling, HTML(web)coderen, styling en fotograferen/filmen. Maar ook softwarebeheersing, omgaan met klanten en bedrijfsbeheer staan op het programma.

Aan het einde van de opleiding ben je in staat om de vraag van de klant te vertalen in een goed product. Je analyseert de klantvraag, stelt vast wie de doelgroep is en welk doel bereikt moet worden. Je ontwikkelt van daaruit een creatief concept dat je vertaalt in één of meerdere communicatiemiddelen.

Uiteraard zorg je ervoor dat je ontwerp technisch correct wordt aangeleverd bij de drukker, uitgever, standbouwer of welke producent dan ook.

Opleidingsduur

De duur van de opleiding is 4 jaar.

Examens

Je sluit je opleiding af met een examen tijdens je laatste stage, dus echt in de praktijk. Ervaring leert dat de kans reëel is dat je blijft werken bij dat bedrijf. Dat is mooi meegenomen!

Vervolgopleidingen

Zit je nog vol ambitie dan kun je verder leren op HBO-niveau. Elke HBO-opleiding die creatief denken waardeert sluit aan. CMD, Kunst & Techniek, Kunstacademie; HBO Marketing; HBO Industrieel ontwerp; etc.

Kosten opleiding

Indien je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder bent ben je lesgeld plichtig. Het wettelijk lesgeld voor schooljaar 2018-2019 bedraagt € 1.155,00.
Hou rekening met hoge bijkomende kosten voor laptop, software en andere leermiddelen.

Toelatingsprocedure

Om toegelaten te worden doorloop je een procedure. Deze procedure bestaat uit een thuisopdracht, schoolopdrachten en een portfoliogesprek / intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt beslist over jouw plaatsing en wordt het besluit je meteen medegedeeld.

Voor de thuisopdracht krijg je minimaal 10 dagen de tijd. Hierin kun je laten zien welke skills je al hebt als Mediavormgever. De schoolopdrachten vinden plaats in Sittard, Rijksweg Zuid 70, deze zullen Sign en Media gerelateerd zijn, zodat wij een goed beeld van je kunnen vormen. Het portfoliogesprek duurt 45 minuten. Tijdens dit gesprek overleg je de thuisopdracht en een stevig creatief portfolio van jezelf. NB.: De intaker kan je afwijzen als je onvoldoende aantoont dat je creatief talent hebt.

Wij wensen jou veel succes!

Aanmelden voor een meeloopdag?

Wil je de opleiding beter leren kennen, meld je dan aan voor een doe-dag. Stuur een mail naar

Marianne van Asten:

mvanasten@arcuscollege.nl


Je ontvangt dan een uitnodiging.


Leerweg: BOL

Niveau: 4

Crebo: 25201

Locatie: Sittard-Geleen (Rijksweg Zuid)

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
  • Overgangsbewijs naar 3 naar 4 havo;
  • Een mbo-diploma van een verwante opleiding op een lager niveau.

Top-opleiding

De MBO-keuzegids laat zien dat de opleiding Mediavormgeving in Sittard het goed doet.
Al 6 jaar staan we landelijk op nummer 1!