Medewerker sign

Beroepsbeschrijving

Als Medewerker Sign ben je bezig met visuele communicatie. Je bent uitvoerend bezig in de reclamesector, zowel het plakken van folies als materialen monteren op locatie behoren tot je taken. Het voorbereidende werk doe je met behulp van diverse computerprogramma’s zoals Adobe Illustrator. Wanneer je de opleiding Medewerker Sign hebt afgerond kun je reclameopdrachten voor o.a. autoreclame, gevelreclame, reclamezuilen, posters, banners, vlaggen, kleding, tekst- en naamplaten digitaal vervaardigen. Dit doe je in een team van collega’s onder begeleiding van je leidinggevende. Je kunt gaan werken bij een reclame- of beletteringsbedrijf, een textielbedrijf, in de standbouw of als displayproducent.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Medewerker Sign krijg je alle basistechnieken aangeleerd die nodig zijn om het beroep uit te voeren. Je zult dan ook veel praktijklessen krijgen gedurende deze opleiding. Binnen de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de beroepspraktijkvorming (BPV). Dit betekent dat je stages loopt bij erkende leerbedrijven, hier kun jij je verder specialiseren in de praktijk. Je bent hoofdzakelijk bezig met de praktische uitvoering van de vraag van de klant. Je bent goed inzetbaar op de werkvloer en kunt samenwerken met je collega’s om tot een mooi eindresultaat te komen. Je krijgt de vakken Signpraktijk, Signtechniek, Desktop Publisher, Decoratieve Technieken, Schetsvaardigheid, Signtheorie, VCA, Kunstgeschiedenis, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Opleidingsduur

De duur van de opleiding is 2 jaar.

Vervolgopleidingen

Allround Signmaker niveau 3, Techniek College.

Kosten opleiding

Indien je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder bent ben je lesgeld plichtig. Het wettelijk lesgeld voor schooljaar 2018-2019 bedraagt € 1.155,00.

Hou rekening met hoge bijkomende kosten voor een laptop, software, boeken en andere leermiddelen.

Toelatingsprocedure

Om toegelaten te worden doorloop je een procedure. Deze procedure bestaat uit een thuisopdracht, schoolopdrachten en een portfoliogesprek / intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt beslist over jouw plaatsing en wordt het besluit je meteen medegedeeld.

Voor de thuisopdracht krijg je minimaal 10 dagen de tijd. Hierin kun je laten zien welke skills je al hebt als Signmaker. De schoolopdrachten vinden plaats in Sittard, Rijksweg Zuid 70, deze zullen Sign en Media gerelateerd zijn, zodat wij een goed beeld van je kunnen vormen. Het portfoliogesprek duurt 45 minuten en vindt plaats in Heerlen of Sittard. Tijdens dit gesprek overleg je de thuisopdracht en eventueel andere signgerelateerde producten van jezelf.

Aanmelden voor een meeloopdag?

Wil je de opleiding beter leren kennen, meld je dan aan voor een meeloopdag. Stuur een mail naar,

Marianne van Asten: mvanasten@arcuscollege.nl.

Je ontvangt dan een uitnodiging.

Leerweg: BOL

Niveau: 2

Crebo: 25214

Locatie: Sittard-Geleen (Rijksweg Zuid)

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
  • VMBO Basisvorming;
  • Overgangsbewijs naar 3 naar 4 havo;
  • Een mbo-diploma van een verwante opleiding op een lager niveau.


numerus fixus: de totale instroom voor de signopleidingen niet meer is dan 48 studenten (dus voor niveau 2,3 en 4 samen)

De intakeprocedure

Zodra je aanmeldingsdossier compleet is (m.u.v. je diploma als je nu nog studeert), ontvang je een uitnodiging voor een onderzoek zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Dan volgt een uitnodiging voor een schoolopdracht die je op de locatie uitvoert. Daarna word je uitgenodigd voor een gesprek. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is, of deze opleiding voor jou haalbaar kan zijn. Het kan echter ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.
Omdat er voor deze opleiding een numerus fixus geldt, is het belangrijk dat je zo spoedig mogelijk je aanmeldingsdossier compleet maakt. De datum waarop je je schoolopdracht doet, is bepalend voor de volgorde van aanname. Er zijn 48 plekken in totaal beschikbaar voor: medewerker sign niveau 2, allround signmaker niveau 3 en signspecialist niveau 4.