Allround Verspaner

Beroepsbeschrijving

Dit is het vakgebied van de precisieapparatuur. De allround verspaner werkt met precisieapparatuur. Hij kan werken met alle draai en freesmachines, zowel handmatig als volautomatisch (CNC-verspaning) Je maakt onderdelen voor specialistische machines en apparaten. Vaak vind je oplossingen voor een probleem. Je maakt ingewikkelde en samengestelde producten.

Iets voor mij?

Je hebt aanleg voor techniek. Je werkt erg nauwkeurig en hebt aandacht voor kwaliteit. Hij maakt over het algemeen de moeilijker producten waarbij de volautomatische apparatuur (CNC-machines) ingezet worden. Je kunt problemen analyseren en oplossen en goed communiceren over je vak. Je levert hoogwaardig vakwerk en je bent je bewust van je verantwoordelijkheid. Je kunt goed zelfstandig, geconcentreerd en nauwkeurig werken. Je bent creatief en hebt een goed ruimtelijk inzicht.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte binnen de school. Daarnaast zijn er ook periodes dat je op stage gaat bij een erkend leerbedrijf.

Je leert samenwerken en overleggen, vakdeskundigheid toepassen, materialen en middelen inzetten, plannen en organiseren, kwaliteit leveren, instructies en procedures opvolgen.

Opleidingsduur

De duur van de opleiding is 3 jaar.

Vervolgopleidingen

Researchinstrumentmaker of Technicus human technology, niveau 4.

Kosten opleiding

Indien je op 1 augustus van het betreffende schooljaar 18 jaar of ouder bent ben je lesgeld plichtig. Het wettelijk lesgeld voor schooljaar 2018-2019 bedraagt € 1.155,00

Kosten lesmiddelen

Naast de boeken zijn beschermende kleding en schoenen, veiligheidsbril en meetgereedschap noodzakelijk. Een laptop is verplicht.

Boeken ca. €500,- gedurende de gehele opleiding.

De kosten van leermiddelen zijn afhankelijk van de gekozen opleiding. Je kunt je leermiddelen (boeken, laptop, digitale licenties etc.) digitaal bestellen en betalen. Het materiaal krijg je thuis bezorgd. Het digitale leermateriaal kun je op je leeromgeving vinden. Na je aanmelding word je hierover verder geïnformeerd. Wil je weten hoe je moet bestellen, lees meer hierover? Heb je vragen, klik hier voor de veel gestelde vragen?

Het is je eigen verantwoordelijkheid om de leermiddelen te bestellen. Je bent vrij in je keuze waar je de bestelling plaatst.

Aanmelden voor een doe-middag?

Wil je de opleiding beter leren kennen, meld je dan aan voor een doe-middag. Stuur een mail naar dhr. B. Stanneveld :b.stanneveld@leeuwenborgh.nl Je ontvangt dan een uitnodiging.


Leerweg: BOL

Niveau: 3

Crebo: 25298

Locatie: Sittard-Geleen (Arendstraat)

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
  • Overgangsbewijs naar 3 naar 4 havo;
  • Een mbo-diploma van een verwante opleiding op een lager niveau.

Voor de meeste opleidingen is het wenselijk dat je wiskunde, natuurkunde en/of scheikunde in je pakket hebt.