VDL Nedcar Manufacturing College


Opleiden bij bedrijven, daar heeft het Techniekcollege al jaren ervaring mee. Een eigen praktijkschool binnen een bedrijf dat is nieuwe kost. Voor VDL Nedcar, een werkgever die opleiden hoog in het vaandel heeft staan en een van onze grotere klanten is, is deze sterke zet. Bram Buttiens verzorgt namens het Techniekcollege de leiding op het mbo-deel van deze bedrijfsschool (VDL Nedcar Manufacturing College). Bram is niet alleen contactpersoon voor het Techniekcollege, maar ook voor de entree opleidingen van Arcus en de logistieke opleidingen van Leeuwenborgh. Het mooie is dat er een volledig aanbod wordt geleverd vanuit de bedrijfsschool VDL Nedcar mbo-opleidingen ongeacht de sector of unit.

Op de titelfoto schudt Rob Herber, VDL Nedcar consultant training en development, de hand met Bram Buttiens, bedrijfsschoolmanager VDL Nedcar mbo-opleidingen van het Techniekcollege. Op de achtergrond staan Paula Boekhorst, opleidingsmanager van het Techniekcollege, Mike Reneman, VDL Nedcar manager HR, Carel Bouckaert, COO van VDL Nedcar, Paul van Vuren, CEO VDL Nedcar en Ferdinand van Kampen, directeur Techniekcollege. Samen gaan ze onder dit Manufacturing College stevig de schouders zetten en vanuit een gezamenlijke visie en een gezamenlijk belang zorgen voor goed opgeleide werknemers. Klaar voor de 21ste eeuw: flexibel, digitaal vaardig en deskundig.

Stairway to heaven

Oh, it makes me wonder! Om met de woorden van Led Zeppelin te spreken. Deze trap betekent voor veel toekomstige werknemers een stapje hoger op de carrièreladder van VDL Nedcar. Een leven lang leren. Wat ooit begon met een gezamenlijke uitdaging om voldoende nieuw personeel te vinden voor de herstart van VDL, staat nu als een doorlopende leerlijn voor her- en bijscholing van het reguliere personeel.

Visie

Het snel veranderend bedrijfsleven vraagt van ons wendbare mbo-ers. Hiervoor is een flexibel onderwijsaanbod voor volwassenen nodig dat het mogelijk maakt om voldoende toegerust te zijn. Naast een lange termijn visie met een betere toegankelijkheid, structuur en positionering, dient dit Manufacturing College “HET SCHARNIER” te zijn tussen werken bij VDL Nedcar en leren bij onderwijsinstellingen. Het zorgt voor doorstroming (mbo, hbo, wo) en persoonlijke groei. Naast specifieke opleidingen kun je ook algemene opleidingen volgen. Hiermee vormt dit Manufacturing College een totaal kader. Centraal in dit kader staat het middelbaar beroepsonderwijs mbo

DE WERELD VAN DE AUTOMOTIVE EN MAAKINDUSTRIE

Bedrijven om ons heen produceren allerlei producten en apparaten, zoals auto’s, meubels en medische apparatuur. Bij het Techniekcollege leer je dit in de wereld van de maakindustrie en automotive. In de wereld van de maakindustrie vergaar je kennis en vaardigheden om deze producten te maken. Automotive biedt, voor apparaten en voertuigen, kennis en kunde aan op het gebied van diagnose en onderhoud.

Techniekcollege Peter Tillmann