Ronald zet mbo in de spotlights en op het podium


Met de voordracht van Ronald Paulissen, programmamanager van Tech2create, voor de Marc Cornelissen Brightlands Award, wordt het mbo in de spotlights gezet.

“Wat er de afgelopen jaren o.l.v. Ronald gerealiseerd is, is bijzonder”, aldus de HR-managers van o.a. VDL Nedcar, Stork, en Thomas Regout. Hij heeft de bedrijven samen met het onderwijs aan tafel gekregen. In co creatie is er nieuw onderwijs ontstaan”.

Woensdag 3 oktober jl. is het team van Tech2Create, onder begeleiding van de directeur van het Techniekcollege, Ronald gaan voordragen. Ronald deed dat op een bijzondere, typische mbo manier. In de geest van Marc Cornelissen overhandigde hij een rugzak vol met Tech2Create producten aan Maurice Olivers, contactpersoon van de stichting Marc Cornelissen.

Vooraf hieraan presenteerde het team de onlangs geproduceerde film die deze nominatie kracht moet bijzetten en die het gedachtengoed van Tech2create weergeeft.

Via onderstaande link zijn deze films te zien:

https://youtu.be/nunDhPuFKWw

In 2017 werd voor het eerst de Marc Cornelissen | Brightlands Award uitgereikt. De award is een initiatief van de gelijknamige stichting die een hommage brengt aan de poolreiziger en duurzaamheidspionier die in 2015 tijdens een poolexpeditie verongelukte. De aanmoedigingsprijs van € 35.000 is bedoeld voor een gedreven koploper en verbinder. Iemand die het ambassadeurschap van deze award én van Brightlands kan uitstralen.

Tech2Create is een publiek-private samenwerking, waarin een aantal Zuid-Limburgse bedrijven uit de ‘maakindustrie’, ‘engineering’ en ‘maintenance’ participeren. Samen met de bedrijven, gemeenten en provincie gaat Techniekcollege (de samenwerkende techniekschool van Arcus en Leeuwenborgh) zorg dragen voor aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs, dat ruimte biedt aan regionale verschillen in een veranderende arbeidsmarkt. Een belangrijk ontwikkelprincipe is co-creatie; de opleidingen worden gezamenlijk met de bedrijven ontwikkeld, dit gaat verder dan input leveren.