Lassers zorgen voor verbinding

Jean Schoonbroodt

 

Docent werktuigbouwkunde van het Techniekcollege zorgt voor de verbinding. Letterlijk en figuurlijk, want binnen alle werelden van het Techniekcollege wordt er gelast. Onlangs ontving Jean weer een landelijk erkend lasdiploma. Sinds 2014 vergroot Jean zijn deskundigheid door het volgen van diverse opleidingen op het gebied van lassen. Als docent, en in het bezit van het internationaal erkend diploma lastechnicus, beheerst Jean nu een zeer breed pakket aan lastechnieken. Mede door het volgen van dit soort opleidingen komt Jean wekelijks in contact met medewerkers uit diverse bedrijven. Ook die verbinding levert het Techniekcollege veel op. Netwerk, stageplekken en contacten met toonaangevende bedrijven. Jean volgde zijn opleiding nu bij Weld Point een startend bedrijf waarmee het Techniekcollege overweegt te gaan samenwerken. Jean geeft aan dat hij in de diverse afdelingen van ons Techniekcollege de lasbasis kan leggen zodat onze deelnemers zich vervolgens bij Weld Point kunnen gaan specialiseren.

 

     PASPOORT     Jean Schoonbroodt 

·   Bouwjaar 1983

·   Woonachtig in Hoensbroek

·   2007 start bij Leeuwenborgh

·   Docent bij WTB en service en onderhoud

·   2014 start opleiding tot Lastechnicus

·   Hobby’s: Carnaval, wagenbouwer, racefietsen en scouting

 

Een bedrijf opgericht in 2017. Jeroen en Micha, de twee zeer enthousiaste eigenaren die jaren ervaring hebben in de petrochemische constructie- en maakindustrie, ze beschikken over de relevante lasdiploma’s en certificaten (waaronder IWT, VTw-2 en FLII). Sinds 22 augustus jl. is Weld Point, aldus eigenaren Jeroen Pekelharing en Micha Seijben een door het Nederlands instituut voor lastechniek geaccrediteerd en gecertificeerd opleidingsbedrijf.  Voor meer info zie: Weldpoint.nl

Prioriteit

Het Techniekcollege stimuleert en faciliteert de professionalisering van de medewerkers. Jean zet sinds 2014 al zijn deskundigheidsbevorderingsuren (meer dan 500 uur) in voor lasopleidingen. Maartje van der Beek, opleidingsmanager van de gebouwde omgeving: “Dit soort investeringen doen wij graag, het is win-win. We krijgen er deskundigere collega’s door en we werken nauw samen met de bedrijven. We weten wat er gevraagd wordt en kunnen daar als beroepsopleiding in mee. Ook dit lassen verbindt ons sterker met de buitenwereld.”

Over het NIL

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is een onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt van bedrijven, instellingen en personen die werkzaam zijn op het gebied van lassen, lijmen en andere permanente verbindingstechnieken. Het NIL stelt zich ten doel de kennis en vakbekwaamheid in deze branches op hetzelfde niveau te houden als nu, en daar waar mogelijk uit te breiden. Daarbij is het van belang dat er continu voldoende aanwas is van jonge vakmensen.

DE WERELD VAN DE GEBOUWDE OMGEVING

Bij het bouwen komt meer kijken dan het stapelen van stenen en timmeren van ramen en deuren. Gebouwen zitten vol met installaties en technische snufjes. Onze toekomst moet immers duurzaam en van alle gemakken voorzien zijn. Deze dingen leer je in de wereld van de gebouwde omgeving van het Techniekcollege in Maastricht.

Goede dingen kosten tijd, dus heb geduld blijf bouwen.

Peter TillmannTech2Create onderdeel van het Techniekcollege