Dit bedrijf is mijn hobby en is mijn leven

Manuel Pelzer Sportwagenspecialist wint verkiezing beste praktijkopleider 2018 van de provincie Limburg in de sector Mobiliteit, Transport & Logistiek en Maritiem.

Manuel Pelzer uit Kerkrade is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Limburg / in de sector Mobiliteit, Transport & Logistiek en Maritiem. Op 22 augustus 2018 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Manuel leidt sinds 2005 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Manuel is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat we onze specialistische kennis graag delen. Ik realiseer mij daarbij dat leren gepaard gaat met vallen en opstaan” aldus Manuel.

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

     Manuel Pelzer

Kerkrade 1972 Vanaf zijn 24-ste zelfstandig ondernemer.  Helemaal gek van Porsche. Naast zijn grote hobby: dit bedrijf, wandelt Manuel graag met hond en vriendin en houdt hij van motorrijden.

Stagiair Ken Martinussen over Manuel: “hij is een zeer toegankelijk persoon, zeer deskundig en hij heeft heel veel ervaring. Heel sterk in kracht en naam”   https://sportwagenspecialist.nl/

Welkom in de echte   wereld

Stages zijn binnen een mbo-beroepsopleiding een essentieel onderdeel. Je gaat in de praktijk toepassen wat je op school geleerd hebt en leert dingen die je op school niet ervaren kunt. Naast erkende leerbedrijven zijn goede leermeesters in die bedrijven de sleutel tot succes. Het Techniekcollege heeft gelukkig heel veel top stageplaatsen. De nominatie en onderscheiding van Manuel Pelzer als dé leermeester van Limburg voor 2018 in de autobranche bewijst dit.

DE WERELD VAN DE AUTOMOTIVE EN MAAKINDUSTRIE

Bedrijven om ons heen zijn continu bezig met het produceren van allerlei producten en apparaten (auto’s, meubels, hulpmiddelen, etc.). Hiervoor zijn productiemachines nodig die gemaakt en onderhouden moeten worden. Dit leer je bij het Techniekcollege in de wereld van de maakindustrie en automotive in Heerlen.

Success is not a skill it’s an attitude

Peter Tillmann

Tech2Create onderdeel van het Techniekcollege