72 geslaagden @ VDLNedcar manufacturingcollege

Wauw


Dit is een Tour de force, wat een prestatie: 72 geslaagden @VDLNedcar. Bram Buttiens, leidinggevende bij het mbo-deel van het VDL Nedcar manufacturingcollege is er super blij mee. Een mbo-diploma halen naast je drukke baan in ploegendienst is een topprestatie. Dit verdient een feestje. Zaterdag 7 juli viert VDL Nedcar samen met het Techniekcollege dit feestje. De 72 geslaagden zullen in de spotlights staan.


VDL Nedcar stimuleert
72 geslaagden, waarvan 14 kandidaten voor logistiek teamleider niveau 3, 13 voor basis operator niveau 1 en 41 geslaagden voor mechanisch operator b niveau 3. Als laatste 4 bol studenten die allen ook nog een contract hebben gekregen bij VDL Nedcar. Hetzelfde geldt voor mechanisch operator a (niveau 2). Hiermee voegt VDL Nedcar de daad bij het woord. Opleiden wordt gestimuleerd. Alle kosten en studiefaciliteiten neemt VDLNedcar voor haar rekening! Maar de tijds- en energie- investeringen die moeten de kandidaten zelf opbrengen. Aan het woord is een van de docenten @ mbo VDL Nedcar manufacturingcollege Hans Franken. “Ga er maar eens aanstaan na een werkdag van 9 uur nog even 3 uurtjes naar de bedrijfsschool op het VDL Nedcar terrein en dan thuis ook nog opdrachten uitwerken. Dat is een krachtinspanning, een echte “tour de (France) force”. Hans vervolgt, “het onderwijs dat wij aanbieden, is weliswaar context rijk, we hebben integrale beroepsopdrachten gemaakt waarin de werknemers van VDL Nedcar heel veel zaken uit hun dagdagelijkse werk kunnen herkennen, maar vraagt ondanks dat toch behoorlijk wat van de kandidaten. Hans is een van de vele docenten die gestationeerd zijn bij VDL Nedcar. Docenten die ruime ervaring in de industrie bezitten. Wat VDL Nedcar nu heel bijzonder maakt, is dat eigen personeel is opgeleid tot de fulltime praktijkopleiders voor de ruim 300 mbo studenten in opleiding bij VDL Nedcar.


Die 5 praktijkopleiders “slagen” nu ook na een jaar durende professionaliseringstraject. Via het train de trainer principe zijn ze intern opgeleid.


Kandidaten van harte proficiat en maak er een mooi feestje van.


Peter Tillmann