32 studenten labtechniek

# super gave opleiding # praktijk #C2H5OH # stage #verantwoordelijkheid # jonge docenten# sfeer

 

Mexx Willems en Chris Braam zijn er heel duidelijk over dit is een te gekke opleiding. Na een aanloop via de HAVO zitten we hier op onze plek. Theorie wordt afgewisseld met praktijk. Nauwkeurigheid en goede voorbereiding zijn belangrijk…het kan straks immers gaan om leven en dood.

studeren

Voor de opleiding moet je wel willen studeren zegt Mexx. “ik doe de niveau 3 opleiding allround laborant en omdat ik straks misschien in een ziekenhuis wil werken denk ik er over om nog verder te gaan studeren. Het bevalt mij hier goed. De laboratoriumschool is eigenlijk een school binnen de school. We kennen elkaar en noemen onze jonge docenten allemaal met de voornaam. En als er eens iets is kun je altijd bij hen terecht. De begeleiding is top!”. 

 

 

 

 

 

 

blijven leren

Chris geeft aan dat hij voorlopig nog wel wil blijven leren. Na een moeilijke persoonlijke start gaat zijn route er nu vermoedelijk als volgt uitzien: atheneum, HAVO, MBO en HBO. Chris is nu 1e jaars in de niveau 4 opleiding tot analist.

 

PASPOORT


Chris Braam

Na HAVO, 2 jaar middenkader engineering en nu 1e jaars laboratoriumtechniek. Gaat komend schooljaar naar het 2de leerjaar.

Hobby’s; fitness, Hard core party’s en gitaar spelen.

21 jaar woont in Geleen Single

 

 

PASPOORT

Mexx Willems

Na VMBOt , een jaar HAVO, nu 2e jaars niveau 3 Allround Laborant.

Hobby’s; shoppen en op stap met vriendinnen, genieten van cocktails en film.

19 jaar woont in Brunssum samen met haar vriend Maikel.

Strikte voorschriften

Chris en Mexx dansend op de tafels op “hun” schooltje. Hiermee willen ze aangeven dat de sfeer er prima is. Een mooie mix tussen inspanning en ontspanning. Docenten staan qua leeftijd heel dichtbij. Dat voelt goed. Wat er moeilijk is in de opleiding? :”het naleven van de strikte regels over hoe je dingen moet uitvoeren”

DNA analyse en weefselkweek

Afbeeldingsresultaat voor dna structuurOm ons goed voor te bereiden op het verantwoordelijke werk bij voorbeeld tijdens de stages zijn er in onze school speciale laboratoria met veiligheidsvoorzieningen zodat bacteriën en DNA niet kunnen “ontsnappen”. Volgens vaste protocollen moeten we hier werken. Speciale jassen blijven in de ruimte. Hier werken we in een BIOflow kast. Gefilterde lucht, een speciale ruimte en handschoenen voorkomen dat er bacteriën of vreemd DNA bi de onderzoek monsters komen…een soort van clean room als het ware.

Nauwkeurig leren werken en letten op je veiligheid is wat de docenten ons hier aanleren. Theorie leren we hier meteen toepassen in de praktijk.

Wat vinden jullie nu het leukste aan deze opleiding?

  • Theorie toepassen in de praktijk
  • De onderlinge sfeer
  • Haha de pauzes

Peter Tillmann